Skocz do zawartości
Forum Śląskich Motocyklistów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobiłem gościowi synchro i czyszczenie przepustnic u niego gsr gasnał przy wolnych obrotach.
Przy redukcji także spadął na abrdzo niskie obroty - definitywnie pomogło  synchro i ustawienie IDLE.

P.s. warto sprawdzic luzy zaworowe, bo juz luz na kilku zaworach niemieszczacy sie w tolerancji spowoduje problemy z obrotami.

IRO u Ciebie może to byc nawet pompa paliwa.

Opublikowano

Mam ten sam problem w SV 650. Kiedyś zdarzało się że gasnął przy redukcji, teraz problem lekko ustał i gaśnie czasem przy dojeżdżaniu np. do świateł. Kilka razy po zatrzymaniu próbowałem trzymać moto na obrotach przez kilka sekund, mimo to po odpuszczeniu gazu zgasł. Zmostkuję czujnik stopki i zobaczymy.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Mi mostek na czujniku nie pomógł, moto gaśnie w zależności od swoich kaprysów, raz często, czasami przez kilka dni nic. Na wiosnę będę musiał to oddać do jakiegoś kumatego mechanika, może coś wymyśli.

• 5 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

dokładnie...u mnie też pomogla tylko zwyczajna regulacja zaworów i synchronizacja przepustnic (wcześniej wymienilem świece i filtr powietrza, ale nie pomoglo)

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam mam podobny problem z gsr,zazwyczaj przy schodzeniu z wysokich obrotów i wysprzęglaniu gaśnie.najczęściej przy dojeżdzaniu do skrzyżowania.w warsztacie też stwierdzili ze wszystko ok.pomóżcie, co by to moglo być?

Opublikowano

u mnie wystarczyło zrobienie synchronizacji przepustnic i dodatkowo regulacja zaworów...po tych zabiegach problem już nie wrócił

Opublikowano

A jaki to koszt i skomplikowana jest taka regulacja i synchro? Pytam bo to mój pirwszy większy motor przd tem jeździlem jawą ts a to juz inna bajka.