Tomcio Opublikowano 27 Lutego 2006 Autor Opublikowano 27 Lutego 2006 No super sie czyta takie posty, jak na dodatek jest u nich silniczek z mojej DR Cytuj
kristod76 Opublikowano 28 Lutego 2006 Opublikowano 28 Lutego 2006 Gixer, no pisz¹c o skrzyni, nie napisa³em, ¿e oczywiœcie przy okazji by³ zmieniany olej, filtry, których cena 1000 nie obejmuje i zap³aci³em za nie osobno, co do uszczelek to zosta³y zmienione, ch³opaki z CDM-u zapewniaj¹ ¿e oni naprawiaj¹ te ko³a, maj¹ na to "patent" ¿e nawet jak sie dziczy to znacznie d³u¿ej wytrzyma ni¿ oryginalnie, zapewniaj¹, ¿e po ich robocie ju¿ mi bieg nie wyskoczy Wymienili chyba to co pisa³eœ mi w innym poœcie, czyli zebatke,przesuwke, na pewno tego ze sklepu yamahy nie brali, a wodzik i ko³a zêbate okaza³y siê byÌ dobre. Potwierdzili to co pisa³eœ o wycieraj¹cych siê k³ach, ale niestety szczegó³ów nie znam Wiadomo tylko, ¿e na pewno na moto jeŸdzi³ ktoœ poprzednio na kole. Na pocz¹tku biegi mog¹ wchodziÌ ciê¿ej ni¿ zwykle.Potwierdzili, ¿e roboty naprawdê du¿o by³o...gdyby nie okaza³o siê ¿e jedynka te¿ mo¿e mi za krótki czas padn¹Ì, to koszt zamkn¹³by siê w 700 z³ (nie licz¹c oleju i innych nie zwi¹zanych ze skrzyni¹ rzeczy). Rozebranie i z³o¿enie ca³oœci to 500 z³ z tego kosztu.Ogólnie za wszystko zap³aci³em:1000 skrzynia50 naprawa cewki alternatora132 olej24 filtr oleju15 czyszczenie filtru powietrza K&N70 wymiana opon30 wymiana p³ynu ch³odniczego50 sprawdzenie zaworów, bo silnik by³ i tak rozebrany, normalnie regulacja kosztuje 150 + koszt p³ytekteraz trzeba tylko czekaÌ na sezon... Cytuj
elc Opublikowano 3 Marca 2006 Opublikowano 3 Marca 2006 (...) ch³opaki z CDM-u zapewniaj¹ ¿e oni naprawiaj¹ te ko³a, maj¹ na to "patent" ¿e nawet jak sie dziczy to znacznie d³u¿ej wytrzyma ni¿ oryginalnie, zapewniaj¹, ¿e po ich robocie ju¿ mi bieg nie wyskoczy (...)Potwierdzili, ¿e roboty naprawdê du¿o by³o...gdyby nie okaza³o siê ¿e jedynka te¿ mo¿e mi za krótki czas padn¹Ì, to koszt zamkn¹³by siê w 700 z³ (nie licz¹c oleju i innych nie zwi¹zanych ze skrzyni¹ rzeczy). Rozebranie i z³o¿enie ca³oœci to 500 z³ z tego kosztu.Ogólnie za wszystko zap³aci³em:1000 skrzynia50 naprawa cewki alternatora132 olej24 filtr oleju15 czyszczenie filtru powietrza K&N70 wymiana opon30 wymiana p³ynu ch³odniczego50 sprawdzenie zaworów, bo silnik by³ i tak rozebrany, normalnie regulacja kosztuje 150 + koszt p³ytekFaktycznie zrobili Ci ten remont za tanie pieniadze. 1000pln to za uzywana skrzynie trzeba dac do R1. Ja przerabiam to obecnie w mojej R6, standardowa usterka praktycznie. Z kumplem doszlismy do wniosku ze yamaha celowo to zrobila, zeby czesciej sprzety ludzie zmieniali Jak sie przyjrzec k³om w skrzyni, to wszystkie podpilowane na lekki skos, poza dwojka wlasnie. A dwojka najbardziej dostaje po dupie. Nie wiem, jak w R1 ale w R6 robota jest dosc upierdliwa, bo sa tam miliony kabli, linek i wezykow ktore trzeba podlaczac, zanim sie silnik wyciagnie. Co do patentu na naprawe, to na pewno robia lekki skos na k³ach, wtedy przy dodaniu gazu maja dodatkowo tendencje do "przyciagania sie/samozazebiania". Takie same rzeczy jak sie robilo w MZ z trzecim biegiem bodajze.U mnie caly remont zamknie sie pewnie w 600pln (za tyle mam cala skrzynie uzywke) + duperele w stylu olej, filtr, uszczelki. Cale szczescie ze robote mam za darmo (sam walcze, pod nadzorem kumpla) No i ze zima nadal sie nie konczy, bo bym chyba nie wytrzymal jak slonce swieci a moto w czesciach Cytuj
bubel Opublikowano 5 Marca 2006 Opublikowano 5 Marca 2006 NAPRAWDE VERY FRIENDLY ,najlepszy servis motocyklowy na ÂślÂąsku,nigdy sie na nich nie zawiodÂłem,pozdro chlopaki. Cytuj
FYLYP Opublikowano 8 Marca 2006 Opublikowano 8 Marca 2006 JO TYÂŻ NIE MOGA POWIEDZIEC NIC ZÂŁEGO NA ICH TEMATBYÂŁEM TAM I SPRAWNIE WYMIENILI OPONE Z WYWAÂŻENIEM ZA DOBRE TALARY NO I JAJA BYÂŁY FEST Z TYMI GOSCIAMI Cytuj
suzi250 Opublikowano 8 Marca 2006 Opublikowano 8 Marca 2006 JO TY¯ NIE MOGA POWIEDZIEC NIC Z£EGO NA ICH TEMATBY£EM TAM I SPRAWNIE WYMIENILI OPONE Z WYWA¯ENIEM ZA DOBRE TALARY NO I JAJA BY£Y FEST Z TYMI GOSCIAMIile p³¹ci³eœ za wymiane oponki ??? Cytuj
suzi250 Opublikowano 10 Marca 2006 Opublikowano 10 Marca 2006 i znów FRIENDLY, Friendly,Friendly,Friendly,Friendly. starszy do nich pojecha³ sie wypytaÌ o blokady , ale ze on sie zabardzo nie zna a mi sie nudzi³o to telefon do nich i gadka (noga w gipsie siedze w domu ) i sie wypyta³em wszystko co tam za blokady moga byÌ w mojej nsr itd... kolesie super gada³em jak z najlepszym kumplem wszystko wyt³umaczy³ powiedzia³ a¿ mi wstyd za to co kiedyœ pisa³em ale CIII ka¿dy pope³nia b³êdy Ÿle ich oceni³em,myœle ¿e bedziemy d³ugo wspó³pracowaÌ POZDRO Cytuj
Gienek Opublikowano 21 Marca 2006 Opublikowano 21 Marca 2006 bardzo fajny warsztat mila obsÂługa dobre ceny czyli wszystko super. I no nie idzcie tam wymieniac opony w motocyklu z bebnami bo mi gosciu powiedzial po ostatnim spotkaniu ze mi zrobi krzywde jesli jeszcze raz bede zmienial opone w tym motorze u niego Cytuj
Remsur Opublikowano 18 Lutego 2014 Opublikowano 18 Lutego 2014 Korzystał ktoś może w ostatnim czasie z ich usług bo chcę skorzystać u nich z badania na hamowni a ostatnie posty z bardzo dawana. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi