Pawel91 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Opublikowano 9 Grudnia 2018 jeżeli wywróciłem się podczas deszczu i motocyklista za mną też sie wywróćił czy dostanie szkode z OC bo chce spisać ze mna szkode z OC??? Cytuj
accord Opublikowano 9 Grudnia 2018 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Twoja szkoda może być pokryta z twojego AC a jego szkoda z jego AC. Moim zdaniem jeżeli nie było między wami kontaktu to OC nie ma tu zastosowania. Cytuj
LBG Opublikowano 9 Grudnia 2018 Opublikowano 9 Grudnia 2018 A on wjechał do Ciebie, czy Ty do niego? Ktoś komuś zajechał drogę? Cytuj
becker Opublikowano 9 Grudnia 2018 Opublikowano 9 Grudnia 2018 nie ma kontaktu - nie ma OC jak napisal wyzej accord. jak mieliscie AC to mozecie z tego naprawiac, obaj mieliscie dostosowac prędkosc do warunków na drodze... chyba, ze znajdą sie świadkowie i zeznają że ty mu wybitnie zajechałeś droge, cała sytuacja wybitnie z twojej winy, a koles nie mial innego wyjścia jak tylko wybitnie bez strat na zdrowiu położyć moto, ale wtedy dobrze jak bylaby policja, spisali protokół i tak dalej... przyjazd policji zawsze się wiąże z mandatem i punktami (bo za darmo nie bedą jezdzic) Cytuj
Pawel91 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2018 20 godzin temu, LBG napisał: A on wjechał do Ciebie, czy Ty do niego? Ktoś komuś zajechał drogę? wywrociłęm sie a on zekomo nie chcial we mnie wjechac i sie polozył , jechalismy w kolumnie Cytuj
Pawel91 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2018 20 godzin temu, becker napisał: nie ma kontaktu - nie ma OC jak napisal wyzej accord. jak mieliscie AC to mozecie z tego naprawiac, obaj mieliscie dostosowac prędkosc do warunków na drodze... chyba, ze znajdą sie świadkowie i zeznają że ty mu wybitnie zajechałeś droge, cała sytuacja wybitnie z twojej winy, a koles nie mial innego wyjścia jak tylko wybitnie bez strat na zdrowiu położyć moto, ale wtedy dobrze jak bylaby policja, spisali protokół i tak dalej... przyjazd policji zawsze się wiąże z mandatem i punktami (bo za darmo nie bedą jezdzic) jechalismy w kolumnie , deszcz , nie mam ac tylko samo oc . Jechalismy kolumnie wywrociłem sie a on mowił ze niechcial we mnie wjechac polożył sie chodz nie wieże w to. Nie dostosował siedo warunków i tez mogł hamowac i to była przyczyna jego wywrotki. Cytuj
LBG Opublikowano 10 Grudnia 2018 Opublikowano 10 Grudnia 2018 To on nie zachował ostrożności i to jego wina. Miał jechać z taka prędkością, żeby móc wyhamować. Niedostosowana prędkość do warunków atmosferycznych i drogowych. To tak, jakbyś zahamował w korku na autostradzie, a ktoś by Ci wjechał w tył i Ty byś był winny? Cytuj
victoryMP Opublikowano 10 Grudnia 2018 Opublikowano 10 Grudnia 2018 22 minuty temu, LBG napisał: To on nie zachował ostrożności i to jego wina. Miał jechać z taka prędkością, żeby móc wyhamować. Niedostosowana prędkość do warunków atmosferycznych i drogowych. To tak, jakbyś zahamował w korku na autostradzie, a ktoś by Ci wjechał w tył i Ty byś był winny? Kolega nie mowil ze on zachamowal, tylko sie wywrocil,a to juz jest cos innego. Ubezpieczyciel napewno tego nie zaakceptuje ,ale sad z ekspertyzami bieglych moze sie wypowiedziec inaczej. Trudny temat ,ale mozna pofilozofowac.(teuretcznie,jest to mozliwe) Cytuj
LBG Opublikowano 10 Grudnia 2018 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Niedostosowana prędkość do warunków atmosferycznych i drogowych - i dalej się przy tym upieram. Masz mieć taką prędkość i odległość od poprzedzającego Cię pojazdu, żeby w porę zahamować. 1 Cytuj
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2018 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Kolega się przewrócił, drugi kolega też się przewrócił, ale nie wjechał w zadek poprzedzającego pojazdu, nie doszło do kolizji dwóch pojazdów z tego co tutaj wyczytałem. Co wy tutaj chcecie z OC załatwiać?? Cytuj
accord Opublikowano 10 Grudnia 2018 Opublikowano 10 Grudnia 2018 2 godziny temu, victoryMP napisał: Kolega nie mowil ze on zachamowal, tylko sie wywrocil,a to juz jest cos innego. Skoro się przewraca to na kurs doszkalający powinien się udać !! A kolega Pawel91 na kurs gramatyki się kwalifikuje, Ty Maryjan niewiele lepiej wypadłeś Cytuj
Gość Opublikowano 11 Grudnia 2018 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Godzinę temu, LBG napisał: A ja, a ja? Trzy z plusem? Cytuj
accord Opublikowano 11 Grudnia 2018 Opublikowano 11 Grudnia 2018 42 minuty temu, Wicher napisał: Trzy z plusem? Ale jak się nie poprawisz to przyjdziesz z matką !! Cytuj
victoryMP Opublikowano 11 Grudnia 2018 Opublikowano 11 Grudnia 2018 11 godzin temu, accord napisał: Skoro się przewraca to na kurs doszkalający powinien się udać !! A kolega Pawel91 na kurs gramatyki się kwalifikuje, Ty Maryjan niewiele lepiej wypadłeś i tu nie masz racji. jest cos takiego jak ,,WYZSZA KONIECZNOSC,, A moze poszkodowany lezal na drodze ,a jadacy za nim gdyby jechal prosto to przejechalby po nim ,ale !!! wykonal skret ,ominal poszkodowanego i przewrocil sie. To sa teorie ale takie zdazenie moglo miec miejsce. Takze ,pozdrawiam Cie Januszku . Wesolych swiat. 1 Cytuj
grzesiek_73 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Opublikowano 11 Grudnia 2018 7 godzin temu, victoryMP napisał: i tu nie masz racji. jest cos takiego jak ,,WYZSZA KONIECZNOSC,, A moze poszkodowany lezal na drodze ,a jadacy za nim gdyby jechal prosto to przejechalby po nim ,ale !!! wykonal skret ,ominal poszkodowanego i przewrocil sie. To sa teorie ale takie zdazenie moglo miec miejsce. Takze ,pozdrawiam Cie Januszku . Wesolych swiat. Dokładnie tak! Z życia wzięte... A4 - śnieżyca - lewym pasem jedzie pojazd "A" (ok 80km/h) ---> (na obu pasach zalega ok 10cm śniegu) prawym pasem jedzie pojazd "B" (ok 70km/h) ---> Gdy pojazd A, kończy wyprzedzać pojazd B, nagle pojazd A wpada w poślizg i wpada na prawy pas pojazd B chce uniknąć kolizji, co powoduje poślizg i wypadnięcie z drogi do głębokiego rowu i dachowanie. Kierowca pojazdu A, zatrzymał się i przyznał do winy. (do kontaktu nie doszło) Pojazd "B" szkoda całkowita z OC pojazdu "A" Byli świadkowie i policja A tak z trochę innej beczki... Mam polisę OC w życiu codziennym (polecam) to ubezpieczenie działało nawet na mojego św.pamięci psa Gdyby wbiegł na ulicę i kierowca chcący uniknąć rozjechania psa, rozbiłby samochód na drzewie otrzymałby odszkodowanie z mojego oc itd itp... 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi