Skocz do zawartości
Forum Śląskich Motocyklistów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeżeli wywróciłem się podczas deszczu i motocyklista za mną też sie wywróćił czy dostanie szkode z OC bo chce spisać ze mna szkode z OC???

Opublikowano

nie ma kontaktu - nie ma OC jak napisal wyzej accord.

jak mieliscie AC to mozecie z tego naprawiac, obaj mieliscie dostosowac prędkosc do warunków na drodze... chyba, ze znajdą sie świadkowie i zeznają że ty mu wybitnie zajechałeś droge, cała sytuacja wybitnie z twojej winy, a koles nie mial innego wyjścia jak tylko wybitnie bez strat na zdrowiu położyć moto, ale wtedy dobrze jak bylaby policja, spisali protokół i tak dalej... przyjazd policji zawsze się wiąże z mandatem i punktami (bo za darmo nie bedą jezdzic)

Opublikowano
20 godzin temu, LBG napisał:

A on wjechał do Ciebie, czy Ty do niego? Ktoś komuś zajechał drogę?

wywrociłęm sie a on zekomo nie chcial we mnie wjechac i sie polozył , jechalismy  w kolumnie 

Opublikowano
20 godzin temu, becker napisał:

nie ma kontaktu - nie ma OC jak napisal wyzej accord.

jak mieliscie AC to mozecie z tego naprawiac, obaj mieliscie dostosowac prędkosc do warunków na drodze... chyba, ze znajdą sie świadkowie i zeznają że ty mu wybitnie zajechałeś droge, cała sytuacja wybitnie z twojej winy, a koles nie mial innego wyjścia jak tylko wybitnie bez strat na zdrowiu położyć moto, ale wtedy dobrze jak bylaby policja, spisali protokół i tak dalej... przyjazd policji zawsze się wiąże z mandatem i punktami (bo za darmo nie bedą jezdzic)

jechalismy w kolumnie , deszcz , nie mam ac tylko samo oc . Jechalismy  kolumnie wywrociłem sie a on mowił ze  niechcial we mnie wjechac polożył sie chodz nie wieże w to. Nie dostosował siedo warunków i tez mogł hamowac i to była przyczyna  jego wywrotki.

Opublikowano

To on nie zachował ostrożności i to jego wina. Miał jechać z taka prędkością, żeby móc wyhamować. Niedostosowana prędkość do warunków atmosferycznych i drogowych.

To tak, jakbyś zahamował w korku na autostradzie, a ktoś by Ci wjechał w tył i Ty byś był winny?

Opublikowano
22 minuty temu, LBG napisał:

To on nie zachował ostrożności i to jego wina. Miał jechać z taka prędkością, żeby móc wyhamować. Niedostosowana prędkość do warunków atmosferycznych i drogowych.

To tak, jakbyś zahamował w korku na autostradzie, a ktoś by Ci wjechał w tył i Ty byś był winny?

Kolega nie mowil ze on zachamowal, tylko sie wywrocil,a to juz jest cos innego.

Ubezpieczyciel napewno tego nie zaakceptuje ,ale sad z ekspertyzami bieglych moze sie wypowiedziec inaczej.

Trudny temat ,ale mozna pofilozofowac.(teuretcznie,jest to mozliwe) 

Opublikowano

Niedostosowana prędkość do warunków atmosferycznych i drogowych - i dalej się przy tym upieram. Masz mieć taką prędkość i odległość od poprzedzającego Cię pojazdu, żeby w porę zahamować.

• Like 1
Opublikowano

Kolega się przewrócił, drugi kolega też się przewrócił, ale nie wjechał w zadek poprzedzającego pojazdu, nie doszło do kolizji dwóch pojazdów z tego co tutaj wyczytałem. Co wy tutaj chcecie z OC załatwiać??

Opublikowano
2 godziny temu, victoryMP napisał:

Kolega nie mowil ze on zachamowal, tylko sie wywrocil,a to juz jest cos innego.

Skoro się przewraca to na kurs doszkalający powinien się udać !!

A kolega Pawel91 na kurs gramatyki się kwalifikuje, Ty Maryjan niewiele lepiej wypadłeś :(

Opublikowano
11 godzin temu, accord napisał:

Skoro się przewraca to na kurs doszkalający powinien się udać !!

A kolega Pawel91 na kurs gramatyki się kwalifikuje, Ty Maryjan niewiele lepiej wypadłeś :(

i tu nie masz racji.

jest cos takiego jak ,,WYZSZA KONIECZNOSC,,

A moze poszkodowany lezal na drodze ,a jadacy za nim gdyby jechal prosto to przejechalby po nim ,ale !!! wykonal skret ,ominal poszkodowanego

i przewrocil sie.

To sa teorie ale takie zdazenie moglo miec miejsce.

Takze ,pozdrawiam Cie Januszku .

Wesolych swiat.

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, victoryMP napisał:

i tu nie masz racji.

jest cos takiego jak ,,WYZSZA KONIECZNOSC,,

A moze poszkodowany lezal na drodze ,a jadacy za nim gdyby jechal prosto to przejechalby po nim ,ale !!! wykonal skret ,ominal poszkodowanego

i przewrocil sie.

To sa teorie ale takie zdazenie moglo miec miejsce.

Takze ,pozdrawiam Cie Januszku .

Wesolych swiat.

Dokładnie tak!

Z życia wzięte...

A4 - śnieżyca - lewym pasem jedzie pojazd "A"   (ok 80km/h)   --->    (na obu pasach zalega ok 10cm śniegu)

prawym pasem jedzie pojazd "B" (ok 70km/h)   --->

Gdy pojazd A, kończy wyprzedzać pojazd B, nagle pojazd A wpada w poślizg i wpada na prawy pas 

pojazd B chce uniknąć kolizji, co powoduje poślizg i wypadnięcie z drogi do głębokiego rowu i dachowanie.

Kierowca pojazdu A, zatrzymał się i przyznał do winy. (do kontaktu nie doszło)

Pojazd "B" szkoda całkowita z OC pojazdu "A"

Byli świadkowie i policja

A tak z trochę innej beczki...

Mam polisę OC w życiu codziennym (polecam) to ubezpieczenie działało nawet na mojego św.pamięci psa

Gdyby wbiegł na ulicę i kierowca chcący uniknąć rozjechania psa, rozbiłby samochód na drzewie otrzymałby odszkodowanie z mojego oc

itd itp...

• Like 1